| Céklafőzelék almával receptFőzelékek Hozzávalók: 0,5 kg cékla 0,5 kg krumpli 2 közepes méretű alma 1 nagyobb vöröshagyma 1-2 cm friss gyömbér mangalica zsír, vagy kókuszzsír őrölt kömény házi joghurt vagy kefír rizstej vagy zabtej valamilyen teljes értékű liszt, lehet gluténmentes is só, bors Elkészítés: A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Felöntöm az egészet vízzel. Sózom, pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem. Amikor megfőttek a zöldségek, hozzáadom a felkockázott almát is. Ezzel már csak egyet rottyantok rajta. Habarást készítek a lisztből és a joghurtból. Természetesen rizstejszínnel is lehet, ha valaki nem használ tejterméket. Fel szoktam önteni a végén kevés rizstejjel. Picit még alakítok az ízeken, ha szükséges. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |