Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklafőzelék almával recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
0,5 kg cékla
0,5 kg krumpli
2 közepes méretű alma
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 cm friss gyömbér
mangalica zsír, vagy kókuszzsír
őrölt kömény
házi joghurt vagy kefír
rizstej vagy zabtej
valamilyen teljes értékű liszt, lehet gluténmentes is
só, bors

Elkészítés:
A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért.
Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon.
Felöntöm az egészet vízzel.
Sózom, pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem.
Amikor megfőttek a zöldségek, hozzáadom a felkockázott almát is. Ezzel már csak egyet rottyantok rajta.
Habarást készítek a lisztből és a joghurtból. Természetesen rizstejszínnel is lehet, ha valaki nem használ tejterméket.
Fel szoktam önteni a végén kevés rizstejjel. Picit még alakítok az ízeken, ha szükséges.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos muffin almával » Töltött gombóc almával » Céklafőzelék » Tepsis palacsinta almával
» Rakott csirkemell almával » Almával töltött fácán » Burgonyasaláta almával » Falusi csirke birsalmával
» Gombás csirkemáj almával » Vörös káposzta almával » Kacsamell sajttal, almával » Céklasaláta almával
» Céklafőzelékem » Diós sajt almával » Céklafőzelék csirkemellel » Almával sült hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.