Tutireceptek.hu fejléc

Fácán gesztenyés almával recept

Kategória:


Hozzávalók:
» 50 dkg alma
» 4 dkg vaj
» 1 fácán
» só, bors
» 10 dkg zsíros szalonna, felszeletelve
» 3-4 ek. olaj
» 2,5 dl tyúkhúsleves
» 25 dkg gesztenyemassza
» 2,25 dl almabor
» 2 tk. étkezési keményítő
» 1,25 dl tejszín

Elkészítés:
A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt besózzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, hogy közben mindig kevés levest öntünk hozzá. Ezután a pecsenyeléhez keverjük a gesztenyemasszát és az almát, majd a felszeletelt hús mellé tesszük a keveréket. Az almabort felforraljuk, besűrűsítjük a keményítővel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt is, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés kuglóf » Gesztenyés-áfonyás pite » Gesztenyés méhkas » Gesztenyés, havas háztető.
» Gesztenyés hókifli » Birsalmával rakott tészta » Vörös káposzta almával » Gesztenyés krém
» Bakonyi fácánmell sajtosan » Gesztenyés süti hidegen » Gesztenyés diós szelet » Zeller saláta almával
» Gesztenyés kosárka » Gesztenyés pite » Gesztenyés babapiskóta » Pulykacomb sültalmával


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.