Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos rántott szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül),
2 citrom,
1 db egész tojás,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés:
A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét. A megfűszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban 4-5 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével. Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyem zölddel feldíszítve. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes étel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kézműves szelet » Somlói szelet » Őszibarackos sertésszelet » Hússzeletek bakonyi módra
» Rántott sertésköröm » Mandarin szelet » Mikulás szelet » Egyszerű puncsos szelet
» Mexikói babos hússzelet » Rántott ponty hawaii módra » Rántott busa » Hungária-szelet
» Kókuszos rácsos szelet » Hazi muzliszelet » Tereza szelet » Andland Madártej szelete


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.