Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vajpuha marhaszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 tojás
2 dl tejföl
1 ek liszt
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húst felszeletelem, és annyi zsemlemorzsát verek bele a húsklopfolóval, amennyit felvesz. A tojásokat felverem, sózom, borsozom. A kuktába egy kevés olajat teszek A hússzeleteket a tojásba mártom, majd a kuktában az olajon hirtelen mindkét oldalát megsütöm egymás után. A kiszedett szeletek visszarakom, egy-másfél pohár vizet öntök hozzá és ha maradt a tojásból, azt is belecsorgatom. Lezárom és a jelzéstől számítva 25 percig párolom. A tejfölt a liszttel simára keverem, a hússzeleteket kiveszem, a maradék mártásba öntöm a tejfölt, és jól kiforralom. Mivel elég darabos a húsról levált bundától, így én egy mixelőrúddal simára pépesítem. Visszateszem a hússzeleteket és együtt összemelegítem.
Hihetetlenül omlós és puha így a legöregebb marhahús is. Nagyon jó hozzá a zsemlekoszorú, de tésztával, zsemlegombóccal és galuskával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros marhaszelet » Vadas marhaszelet » Marhaszeletek debrecenivel » Pikáns marhaszelet
» Lecsóshús » Tavaszi tekercsek » Hagymás hús kínai módra » Fasírt másképp
» Tejfölös csirkemell » Tejszines gombás » Göngyölthús » Füstölt húsos karalábé
» Kolbászkrémes rakott hús » Kijevi csirkemell » Sonkás csirkeszelet » Töltött tarja


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.