Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés tejbezab recept

Kategória:


Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre

300 ml zsírszegény tej
50 g zabpehely (aprószemű)
10 ml folyékony vanília aroma
édesítőszer
150 g cseresznye
1 tk fahéj

Elkészítés:
elkészítés

Egy nagyobb mikrózható műanyag dobozba öntjük a tejet.
Belekeverjük a zabot, édesítőszert és a vanília aromát.
Mikrohullámú sütőben 5 percig főzzük.
Közben 2-szer megkeverjük. Figyelünk, nehogy kifusson.
Amíg a zab fő, addig a cseresznyét kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal.
Kehelyben rétegezzük a főtt zabot és a cseresznyét. A tetejét cseresznyével díszítjük.
Melegen és hidegen is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés krémes piskóta » Gyors cseresznyés süti » Cseresznyeszörbet » Cseresznyés (meggyes) süti
» Bécsi cseresznyés muffin » Cseresznyés pite 1 » Cseresznyés pite * » Cseresznyés jégdesszert
» Tejbezabis süti » Kakaós tejbezabi » Cseresznyés tekercs » Cseresznyés pite
» Cseresznyeszörp » Cseresznyés rétes » Meggyes-cseresznyés lepény » Cseresznyés pite fahéjjal


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.