Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés sztrapacska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük, és meglocsoljuk tejföllel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Férjem sztrapacskája » Cseresznyés clafoutis » Cseresznyeszörp » Gyors cseresznyés süti
» Káposztás sztrapacska II. » Málnás-cseresznyés torta » Cseresznyés hipp-hopp » Cseresznyés finom pite
» Sztrapacska2 » Cseresznyés kocka » Cseresznyés bögrés pite » Cseresznyés kalács dióval
» Cseresznyés tekercs » Cseresznyés krémes piskóta » Cseresznyés-diós muffin » Koktécseresznyés sutemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.