Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés sztrapacska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük, és meglocsoljuk tejföllel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés linzer » Káposztás sztrapacska » Cseresznyés -meggyes pite » Gyors cseresznyés süti
» Cseresznyés kalács dióval » Málnás-cseresznyés torta » Cseresznyés rétes » Cseresznyés citromtorta
» Meggyes-cseresznyés lepény » Cseresznyés clafoutis » Cseresznyés-mandulás pite » Sztrapacska egyszerűen
» Cseresznyeszörp » Férjem sztrapacskája » Cseresznyés pite kókusszal » Cseresznyés pite *


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.