Tutireceptek.hu fejléc

Kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
8 evőkanál cukor
2 kk. só
2 dl olaj
10dkg élesztő
6 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sóval, olajjal egy nagyobb tálba tesszük.Élesztőt felfutatjuk ha már szépen feljött hozzá öntöm a tálba lévőkhöz és jól bedagasztom. Mikor megkelt 4 részre osztjuk és külömböző töltelékkel megtöltjük.A tetejüket tojássárgájával megkenjük. 200 fokon 20 percig sütjük. Túróval és mazsolával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés mézeskalács » Karácsonyi mézes kalács » Mazsolás cifra kalács » Baconös-tojáskrémes kalács
» Mazsolás kalács 2 » Márványos kalács » Gyümölcsös kalács » Mézeskalács 2
» Kifordított kalács » Almás, diós kalács » Kalács csokiöntettel » Kalács és briós
» Marcipános-túrós kalács » Boci kalács » Azonnal ehető mézeskalács » Húsvéti kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.