Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
8 evőkanál cukor
2 kk. só
2 dl olaj
10dkg élesztő
6 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sóval, olajjal egy nagyobb tálba tesszük.Élesztőt felfutatjuk ha már szépen feljött hozzá öntöm a tálba lévőkhöz és jól bedagasztom. Mikor megkelt 4 részre osztjuk és külömböző töltelékkel megtöltjük.A tetejüket tojássárgájával megkenjük. 200 fokon 20 percig sütjük. Túróval és mazsolával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Azonnal ehető mézeskalács » Mézeskalács ízű joghurt » Kalács és briós » Pizzás kalács
» Pudinggal töltött kalács » Különleges fonott kalács » Karácsonyi kalácskoszorú » Karácsonyi kalács
» Foszlós kalács(Kata-féle) » Hagyományos mézeskalács » Kakaós kalács (finom;) » Foszlós Kalácsok
» Mazsolás kalács 2 » Formatartó mézeskalács » Méteres fincsi kalács » Húsvéti kalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.