Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyó lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg főtt és megszűrt csipkebogyó
40 dkg cukor

Elkészítés:
A csipkebogyókat kettőbe vágjuk, megtisztítjuk a magoktól és a szőröcskéktől. Ezt követően forró vízzel leforrázzuk és hideg vízzel megmossuk. Kevés vízben főzzük, amíg megpuhul. Szitán áttörjük, lemérjük, hozzátesszük a szükséges cukrot és újra főni tesszük. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz. Felmelegített üvegekbe forrón öntjük, lezárjuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros bukta másképp » Sütőtöklekvár » Áfonyalekváros csirkemell » Cukor nélküli lekvár
» Almás rózsalekvár » Áfonyalekváros tortacsoda » Sárgabaracklekvár » Lekváros-mogyorós muffin
» Tejlekváros süti » Lekváros félhold » Lekváros hópatkó » Paprikalekvár
» Rózsalekvár » Szilvalekvár sütőben » Csipkebogyólikőr » Lekváros krumplilepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.