Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyó lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg főtt és megszűrt csipkebogyó
40 dkg cukor

Elkészítés:
A csipkebogyókat kettőbe vágjuk, megtisztítjuk a magoktól és a szőröcskéktől. Ezt követően forró vízzel leforrázzuk és hideg vízzel megmossuk. Kevés vízben főzzük, amíg megpuhul. Szitán áttörjük, lemérjük, hozzátesszük a szükséges cukrot és újra főni tesszük. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz. Felmelegített üvegekbe forrón öntjük, lezárjuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós lekváros tekercs » Chilis fügelekvár » Eper rebarbara lekvár » Lekváros muffin
» Bodzalekvár másképpen » Hájas lekvárral » Diétás almalekvár » Lekvár málnából
» Cukor nélküli lekvár » Lekváros félhold » Vegyespikáns lekvár » Sárgadinnye-alma lekvár
» Baracklekváros tekercs » Lekváros kavart tészta » Tejlekváros sütemény » Lekváros kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.