Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyó lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg főtt és megszűrt csipkebogyó
40 dkg cukor

Elkészítés:
A csipkebogyókat kettőbe vágjuk, megtisztítjuk a magoktól és a szőröcskéktől. Ezt követően forró vízzel leforrázzuk és hideg vízzel megmossuk. Kevés vízben főzzük, amíg megpuhul. Szitán áttörjük, lemérjük, hozzátesszük a szükséges cukrot és újra főni tesszük. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz. Felmelegített üvegekbe forrón öntjük, lezárjuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros krumplilepény » Szeder lekvár » Sárgadinnye-alma lekvár » Szilvalekváros barátfüle
» Lekváros linzer csiga » Hagyományos, lekváros fánk » Narancsos répalekvár » Lilahagyma lekvár
» Lekvár málnából » Sárgabaracklekvár » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Szilvalekvár cukor nélkül
» Citromos fügelekvár » Birsalma-szőlő lekvár » Fahéjas szederlekvár » Tejlekváros muffin (12 db)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.