Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyó lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg főtt és megszűrt csipkebogyó
40 dkg cukor

Elkészítés:
A csipkebogyókat kettőbe vágjuk, megtisztítjuk a magoktól és a szőröcskéktől. Ezt követően forró vízzel leforrázzuk és hideg vízzel megmossuk. Kevés vízben főzzük, amíg megpuhul. Szitán áttörjük, lemérjük, hozzátesszük a szükséges cukrot és újra főni tesszük. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz. Felmelegített üvegekbe forrón öntjük, lezárjuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizli lekvár » Vegyes lekvár dinnyével » Tejlekváros süti » Lekváros bukta
» Szilvalekváros papucsok » Diétás almalekvár » Lekváros lapok » Csokis lekváros bögrés
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Sütőtöklekvár » Lekváros puffancs » Lekváros hópatkó
» Pomelolekvár » Citromos fügelekvár » Diabetikus eperlekvár » Narancsos répalekvár


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.