Tutireceptek.hu fejléc

Csirkehúsos torta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke

A húsleveshez:

1 dl víz
1 sárgarépa
1 zeller
fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél


A tésztához:

40 dkg leveles tészta
2 doboz ananász (darabolt, konzerv)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
3 cl konyak
2 evőkanál liszt
2-2 dl száraz fehérbor és húsleves
3 tojássárgája

Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, kicsontozzuk. A csontot levesesfazékba tesszük az aprólékkal meg a zöldségekkel, és sóval, borssal ízesítve felforraljuk. Kislángon 1 órát főzzük, majd leszûrjük, és állni hagyjuk. A húst a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel megszórjuk, a borral és a húslevessel meglocsoljuk, Belekeverjük az ananászt, és összefőzzük. Kivajazott tortaformába simítjuk a csirkés masszát és a szósz egy részét (csak annyit használjunk, hogy ne ázzon el a massza!). A tésztával befedjük, közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk. A leeső tésztadarabkákból leveleket formázunk, és ezekkel a torta tetejét díszítjük. Végül a tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék szósszal kínáljuk, melybe a megmaradt tojássárgáját is belekeverhetjük.

Tanácsok:
6 személy részére elegendő!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 999 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gumitorta » Parajos metélőhagyma-torta » Áfonyás túrótorta » Szilvás torta
» Cukkini "torta" » Gránátalma torta » Diós torta tojás nélkül » Az én csokitortám :)
» Puncsos-habos piskótatorta » Kolbászos-sajtos torta » Cheese cake, Sajt torta » Osztrák mézeskalácstorta
» Márvány torta (paleo) » Szezámmagos csokitorta » Hulala torta » Sütőtöktorta egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.