Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell cukkínivel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 filézett csirkemell
2 cukkíni
2 evőkanál citromlé
2 dl szárnyas húslé (húsleveskockából is jó)
1 dl tejszín
2 kiskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál olívaolaj De jó a napraforgó is.

bors
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:
A húst az olívaolajjal összekevert citromlével bekenjük, majd sózzuk, borsozzuk. Forró olajban minden oldalról hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkínivel betekerjük, hústűvel rögzítjük. Újra sózzuk, borsozzuk, majd visszatéve a serpenyőbe készre sütjük a húslé fokozatos hozzáadásával. Ha megsült, kivesszük a husikat és a visszamaradt léhez adjuk a tejszínt és a mustárt, majd ízlés szerint utána fűszerezzük.
Rizzsel, esetleg lapos hosszú tésztával tálaljuk.
Tipp: Rizzsel tálalva, csemege pirospaprikával színesíthető. A mell pirításakor egy csipetnyi majoránnát szórni a serpenyőbe, majd a sütéskor egy gerezd fokhagymát héjastól dobjunk mellé, de előtte klopfolóval csapjunk rá.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános csirkemell » Gyömbéres csirkemell » Csirkemell a' la pannónia » Mustáros tepsis csirkemell
» Krémsajtos csirkemell » Fokhagymás csirkemell » Baszk csirkemell » Gyros tál csirkemellből
» Currys csirkemell » Göngyölt csirkemell » Mediterrán csirkemell » Tésztasaláta csirkemellel
» Könnyű csirkemellcsíkok » Egyszerű csirkemell » Tahiti csirkemell » Tokaji csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.