Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell cukkínivel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 filézett csirkemell
2 cukkíni
2 evőkanál citromlé
2 dl szárnyas húslé (húsleveskockából is jó)
1 dl tejszín
2 kiskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál olívaolaj De jó a napraforgó is.

bors
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:
A húst az olívaolajjal összekevert citromlével bekenjük, majd sózzuk, borsozzuk. Forró olajban minden oldalról hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkínivel betekerjük, hústűvel rögzítjük. Újra sózzuk, borsozzuk, majd visszatéve a serpenyőbe készre sütjük a húslé fokozatos hozzáadásával. Ha megsült, kivesszük a husikat és a visszamaradt léhez adjuk a tejszínt és a mustárt, majd ízlés szerint utána fűszerezzük.
Rizzsel, esetleg lapos hosszú tésztával tálaljuk.
Tipp: Rizzsel tálalva, csemege pirospaprikával színesíthető. A mell pirításakor egy csipetnyi majoránnát szórni a serpenyőbe, majd a sütéskor egy gerezd fokhagymát héjastól dobjunk mellé, de előtte klopfolóval csapjunk rá.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámos csirkemell » Tojásos csirkemell » Töltött csirkemelltekercs » Töltött csirkemell
» Mozarellás csirkemell » Áfonyalekváros csirkemell » Rakott csirkemell3 » Almás rakott csirkemell
» Tejszínes csirkemell ragu » Csirkemell céklás rizzsel » Csirkemell palacsinta » Bakonyi csirkemell
» Fokhagymás csirkemell » Thai zöldséges-csirkemell » Mézes-csípős csirkemell » Édes-savanyú csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.