Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60dkg vaj
4 csirkemell filé 2 cm-es csíkokra vágva
2 közepes burgonya 1 cm-es kockákra vágva
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 nagy sárgarépa 1 cm-es kockára vágva
3 evőkanál liszt
1 bögre száraz fehérbor
3 bögre forró csirkeleves
1 bögre tejszin
2 evőkanál paradicsomsűrítmény / kihagyható /

Puffancsokhoz:
2 bögre sütőporos liszt
2 evőkanál szárított vegyes zöldfűszer
1/4 bögre reszelt parmezán sajt
30g felkockázott vaj
1 bögre tej

Elkészítés:
olvaszd meg a vajat egy serpenyőbenés lassú tűzön3 percig párold rajta a csirkét.Add hozzá a borgonyát,hagymát,répát és állandó kevergetés mellett még 7 percig pirísd.Add hozzá a lisztet,majd a bort,húslevest,tejszintés a paradicsomsűrítményt és főzd 10 percig.Ezután őnsd át egy sütőtálba.Apuffancsokhoz szitáld át a lisztet egy közepes méretű tálbamajd keverd hozzá a zöldfűszereket és a sajtotmajd dörzsöld bele a vajat az ujjaddal.Vájj mélyedést a közepébe és ösd bele a tejet majg keverd össze ragadós tésztává.Borísd a tésztát enyhén lisztezett felületre és könnyű mozdulatokkal dagazd addig amíg sima nem lesz.Nyomkodd el kb.2 cm vastag lepénnyéés szaggas ki belőle 7-8 pogácsát és tedd a csirkés ragu tetejére.Közepes tűzön süsd a sütőben amíg a puffancsok felpuffadnak és a szinük aranybarna lesz.

Tanácsok:
Azonnal tálalni kell mert a tészta elázik.


A receptet beküldte: Minya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkesaláta » Xenia csirkés makarónia » Csirkés karfiol » Csirkés alagút
» Csirkés enchilada » Csirkés-zöldséges rizotto » Sült csirkeszárny » Csirkés avokádósaláta
» Csirkés hagymasaláta » Pikáns csirkeszárnyak » Csirkés kukorica saláta » Cukkinis csirkeszeletek
» Ezersziget csirkesaláta » Karfiolos-csirkés egytál » Csirkés pizza görögösen » Csirkés, zöldséges saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.