Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeszárnyas egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 kisebb v. fél fej karfiol
30 dkg mirelit zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kisebb v. fél zellergumó
1 karalábé
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi curry-por
3 db húsleves kocka
fűszerkeverék
30 dkg széles metélt
2 fej hagyma
olaj


Elkészítés:
A hagymát és zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
A hagymát olajon pici sóval megdinszteljük és ketté osztjuk. Egyik felén átpirítjuk a csirkeszárnyat, másik felén a sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét dinszteljük félpuhára, a csirkeszárnyhoz adjuk és felengedjük 2 liter vízzel, beletesszük a húsleves kockákat, curryt, borsot. Forrástól számítva 10 percig főzzük lassú hőfokon, ekkor beletesszük a karfiolt és zöldborsót és a hús puhulásáig főzzük.
Megkóstoljuk, s amennyiben szükséges, adunk hozzá sós fűszerkeveréket.
A tésztát külön forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a kész levesbe tesszük.
Még azon forrón meghintjük vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns egytálétel » Tojásos egytálétel » Brokkolis-nudlis egytál » Fini egytál
» Finom krumplis egytál » Csírás-tojásos egytálétel » Magyaros egytál » Csirkés cukkínis egytál
» Őszi vadászegytál » Csirkehúsos egytál » Mexikói babos egytál » Cukkinis egytálétel
» Borsós egytál » Ananászos csirkeegytál » Krumplis-húsos egytál » Serpenyős egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.