Tutireceptek.hu fejléc

Csirkevacsora recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 db kisebb csirke,
4 db csirkemáj,
1 db piros húsú paprika,
1 csokor petrezselyem,
2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma,
8 szelet kenyér,
6 evőkanál vaj,
1 kiskanál cukor,
½ teáskanál liszt,
1 dl tejszín,
1 húsleveskocka,
olasz saláta-fűszerkeverék,
2 teáskanál citromlé,
majoránna,
kakukkfű,

Elkészítés:
Daraboljuk fel a csirkét, sós vízben főzzük meg, csontozzuk ki, vágjuk apró darabokra, végül hűtsük le.
Főzzük meg a májakat is, de azokat hagyjuk egészben.
A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágjuk.
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, ha gázsütő van, állítsuk az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsuk világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntsük fel a tejszínnel, majd morzsoljuk hozzá a leveskockát.
Főzzük masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével.
Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezzük sütőlapra vagy lapos tepsibe.
Ízlésesen helyezzük rá a paprikakarikákat és a csirkehúst.
Egyenletesen osszuk el rajta a mártást, majd süssük öt percig.
Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süssük át, aztán helyezzük azokat a kész szendvicsek tetejére.
Szórjuk meg petrezselyemmel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült töltött zsömle » Vajas kapros pirított kifli » Banános bagett » Sárgarépakrém
» Kaviáros falatok » Paradicsomos bruschetta » Kreatív vendégváró » Újhagymás melegszendvics
» Gombás libamáj puding » Kaviáros szendvics » Rántott szendvics 1. » Almás meleg szendvics
» Diós zellerkrém » Sajt puding » Huspastetom Maris modra » Spárgás melegszendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.