| Gombás-tejszínes szendvics receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 20 dkg csiperke gomba 1 kisebb fej hagyma kvés szárított paradicsom 4 db bagett 2 evők. olaj 1/2 teásk.majoránna 1 dl száraz fehérbor 1/2 dl tejszín só,bors Elkészítés: A gombát felszeleteljük a hagymát kockára vágjuk a paradicsomot meg vékony csíkokra szeljük. A bagetteket hoszában félbevágjuk serpenyőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk.Az olajat serpenyőben felforrósítjuk belerakjuk a hagymát,a gombát és a majorannát.Átsütjük majd hozzáadjuk a paradicsomot.Rövid párolás után felöntjük a fehérborral és tejszínnel.Kb 10 percig pároljuk,amíg a leve nagyrést el nem fő,ekkor sóval,borssal ízesítjük. Ha egy kissé kihűlt elosztlatjuk a megpirított kenyérszeleteken,majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!!! Tanácsok: Szárított paradicsom helyett frisset is használhatunk csak annak tovább tart míg elfől a leve. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: ALLICS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |