Tutireceptek.hu fejléc

Francia padlizsános lecsókrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 cukkini
1 piros paprika
1 sárga paprika
1 zöld paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-2 ág rozmaring, kakukkfű
só, bors
olívaolaj
2 db paradicsom
friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg, töröljük szárazra és vágjuk fel falatnyi darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a fokhagyma maradhat egészben.
Tegyük a zöldségeket egy nagyobb sütőtepsibe, adjuk hozzá a friss rozmaringot és kakukkfüvet. Locsoljunk rá 2-3 evőkanál olajat. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe és süssük a zöldségeket kb. 25 percig (ill. amíg mindegyik zöldség átsül).
A kész zöldséget vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni. A zöldfűszereket szedjük ki, a sült zöldségeket tegyük egy nagyobb keverőtálba.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk fel kockákra (magos részét kivághatjuk). Adjuk a bazsalikomlevelekkel együtt a sült zöldséghez.
Kezdjük el pürésíteni a zöldségeket botmixerrel, közben annyi olívaolajat adjunk hozzá, hogy az állaga kellemesen krémes legyen. Végül fűszerezzük a krémet sóval és borssal.
Fogyaszthatjuk azonnal, de tölthetjük steril üvegekbe (légmentesen zárható tárolódobozba), a tetejére öntsünk olívaolajat.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás Franciasali » Franciasaláta » Francia pezsgőkoktél » Francia borjúborda
» Padlizsános rakott csirke » Padlizsános lepény » Franciás csirke » Francia Rakottkrumpli
» Padlizsános csirke » Házi francia krémes torta » Francia csokoládétorta » Francia csirke citromosan
» Töltött franciakenyér » Francia hagymaleves 3. » Az én francia krémesem » Francia hagymaleves 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.