Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-gesztenyés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csokoládés felverthez:
10 dkg liszt
12 dkg cukor
6 tojás
2 dkg vaj
2 dkg kakaópor
porcukor a díszítéshez
A gesztenyekrémhez:
10 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
rum

Elkészítés:
A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a fehérjehabot, majd a lisztet és óvatosan simára keverjük. A kakaóport 2 dkg olvasztott vajjal simára keverjük, majd a felverthez adjuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőbe készre sütjük. Az áttört gesztenyemasszát habosra keverjük vajjal és cukorral, végül egy kevés rummal ízesítjük. A lehült csokoládés felvert tésztát kiborítjuk a tepsiből, leválasztjuk róla a sütőpaírt, majd félbevágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, és a hűtőben jól lehűtjük. A felszeletelt csokis-gesztenyés szeletet porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack szelet. » Tiramisu szelet » Andres-szeletek » Hamis sonkaszelet
» Borsós natúrszelet » Raffaello szelet 2. » Csokoládés- banános szelet » Angol marhahátszín szelet
» Sárgabarackos szelet » Parajszelet » Bástyaszeletek » Flamingó szelet
» Raffaello szeletek » Spagettis sertésszelet » Citrom-szelet » Dübari szelet


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.