Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-gesztenyés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csokoládés felverthez:
10 dkg liszt
12 dkg cukor
6 tojás
2 dkg vaj
2 dkg kakaópor
porcukor a díszítéshez
A gesztenyekrémhez:
10 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
rum

Elkészítés:
A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a fehérjehabot, majd a lisztet és óvatosan simára keverjük. A kakaóport 2 dkg olvasztott vajjal simára keverjük, majd a felverthez adjuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőbe készre sütjük. Az áttört gesztenyemasszát habosra keverjük vajjal és cukorral, végül egy kevés rummal ízesítjük. A lehült csokoládés felvert tésztát kiborítjuk a tepsiből, leválasztjuk róla a sütőpaírt, majd félbevágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, és a hűtőben jól lehűtjük. A felszeletelt csokis-gesztenyés szeletet porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hússzeletek » Óvári szelet darálva » Sakk szelet » Bounty szelet 2.
» Dübari szelet » Mirinda - szelet » Bocaccsó szelet » Narancstorta 10 szeletes
» Raffaello szelet » Karamellás szelet » Rákóczi túrós szelet » Lajos szelet
» Tejmentes tejszelet » Györkönyi szelet » Isler szeletben » Mandula-szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.