Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-mogyorós habcsókpite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (25x25 centis sütőtálhoz):

- 170 g liszt
- 30 g kakaópor + 2 evőkanál a habhoz
- 150 g barna cukor
- 150 g vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 tojássárgája + fehérje
- 100 g fekete csokoládé
- 100 g sótlan földimogyoró
- 100 g porcukor

Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A barna cukrot, a vajat és a tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A sütőtálba simítjuk, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd félig kihűtjük a tésztát.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és az elősütött tészta tetejére kenjük. Rászórjuk a földimogyorót.
A tojásfehérjéből, a porcukorból és két evőkanál kakaóporból kemény habot verünk, amit ráöntünk a csokival-mogyoróval befedett tésztára.
160 fokos sütőben további 20 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Sok tészta elkészítéséhez nincs szükség a tojásfehérjére – ebben a sütiben is a tetejére kerül. Így a finom, omlós kakaós tésztát olvasztott csokoládé és földimogyoró választja el a ropogós habcsókrétegtől. Aki jobban szereti, a mogyorót belekeverheti a tésztába is: mindenképpen egy egyszerű, mégis különleges desszertet kap.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-mogyorós kuglóf » Csokis-mogyorós fatörzs » Csokis-mogyorós muffin » Csokis-mogyorós keksz
» Csokis-mogyorós finom suti » Csokis-mogyorós sütemény » Csodadiós vagy -mákos » Áfonyahabos rizskocka
» Zebratorta 2. » Gumimacik saját kezűleg » Édes perecek » Almatorta (karamelles)
» Babapiskótás Álom » Narancskrémes tekercs » Diós (vagy mákos) guba » Kávés mascarpone torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.