Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-szilvás kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg magozott szilva
10 dkg étcsokoládé
1/2 csomag (6 g) sütőpor
30 dkg finomliszt
3 tojás

6 dkg kristálycukor
14 dkg lágy vaj
14 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
2 dl tej
fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A csokoládét apróbb darabokra vágjuk, és a sütőporral elkevert liszthez keverjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és tojássárgákkal. Hozzákeverjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Utolján óvatosan, több részletben a tojásfehérjehabot forgatjuk bele.

A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő középső rácsán kb. 1 órán át sütjük. Tűpróba! Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliát teszünk a tetejére.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kocka » Rumos-diós kocka » Kókuszos mézes kocka » Pikáns dinnyekockák
» Csokoládékocka karamellel » Kakaós kocka » Csokoládés, habos kocka » Csokimázas csokikocka
» Diós citromkocka » Málnás kocka sütés nélkül » Joghurtos eperkocka » Kókuszkocka (30 db)
» Joghurtkocka » Egyszerű kókuszos kocka » Aszaltszilvás csoki kocka » Bécsi kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.