Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes hókocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dkg szalalkáli
3 ek.cukor
10 dkg margarin
kevés só
1 tojás
kevés tejföl

A krémhez:
5 dl tej, 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
4 ek.liszt

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet 10 dkg vaniliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaniliás porcukorral. Négyszögekre vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diplomata krémes » Túrókrémes kocka » Karamell krémes » Diókrémes linzerkarika
» Túrókrémes alma » Túrókrémes » Krémes lepény » Darált kekszes krémes
» Diós-kakaókrémes muffin » Almás-krémes piskóta » Krémes tejkaramella » Pudingkrémes kekszes
» Körte krémes » Gyors kolbászkrémes táskák » Sajtkrémes kiflik » Csokikremes aprosuti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.