Tutireceptek.hu fejléc

Gombás kocka 2. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 dkg gomba,
1 kiskanál zsír,
2 halmozott kanál liszt,
2 tojás,
5 dkg olvasztott vaj,
2 dl tejföl,
só,
bors.

Elkészítés:
A gombát apróra vagdalva kevés zsírban megpároljuk és zsírjára sütjük.
Kihűtjük.
A lisztet,tojássárgákat,olvasztott vajat,tejfölt,sót ,borsot,finomra vágott petrezselyemzöldet simára kikeverjük,hozzávegyítjük a gombát és a két tojásfehérje kemény habját.
Kisebb tepsit vagy lábast kikenünk zsírral,meghintjük liszttel,beleöntjük a keveréket és sütőben tűpróbáig sütjük.
Deszkára borítva kisebb kockára vágjuk és külön tálban tálaljuk paradicsom-zöldség-gomba-hús krémlevesek mellé.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés -Gombás batyu » Hókocka kétféle krémmel » Karamell kocka » Joghurtos-málnás kocka
» Gyümölcskocka (U1) » Gombás máj » Gombás marhahúsos tészta » Sajtkrémes-gombás levél
» Kaporleves zsemlekockákkal » Mustáros-gombás szelet » Pudingos csokoládés kockák » Gombás libamáj
» Háromszínű kockák » Gombás tarhonya » Csokis kocka » Gombász-tészta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.