Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg vaj (vagy Rama margarin)
12 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki)
12 dkg darált dió
4 tojás fehérje
6 dkg liszt
a tetejére porcukor

Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig.
Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla.
Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládékenyér » Maradék kalácsból » Tiroli csokoládékenyér » Hamis csokoládékenyér
» Maradék bejgliből » maradékos almás » Maradékból rakott tészta » Édesség maradék kalácsból
» MUFFIN-maradék kalácsból » Tejlekváros sütemény » Rácsos szilvanyárs » Gesztenyebomba
» Fűszeres sertéstáskák » Andi keksztekercse » Banános be-be » Cappuccino szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.