Tutireceptek.hu fejléc

MUFFIN-maradék kalácsból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Egy egész kalács
kb:1/2 liter tej
3 tojás sárgája-fehérje külön
kb.15dkg kr.cukor
vaníliás cukor

Elkészítés:
A kalácsot kockacukor nagyságúra darabolom.
A 3 tojás sárgáját kikeverem a cukorral,vaníliás cukorral,majd hozzáadom a tejet.
Beleforgatom a kalácskockákat.
A t.fehérjét kemény habbá verem,majd ezt is beleforgatom.
Akár sütésre kész,a formába adagolom,kb.20 percig sütöm.
De:
Kivajazott MUFFIN kapszniba adagolok egy-egy evőkanálnyit,majd ízlés szerint amit beleszánok tenni akár darált dió,befőtt stb...(mint lent) és beborítom még egy kanálnyi kalácskeverékkel.A tetejét aszerint díszítem,ami benne van,így tudom milyen "ízű".

Tanácsok:
Bármilyen kalács jó,ami megmaradt..és bármi kerülhet a tésztába,amit a hűtőben találtok és süteménybe való.
(dió,mogyoró,mazsola,befőtt,lekvár,túró de lehet akár mézeskalácsfűszer keverék is...stb....)
Ha túl híg a tészta,akkor egy-egy evőkanál búzadarával dúsítom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: A&...a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesség maradék kalácsból » Maradék kalácsból » Habos-almás "pite" » Húsvéti-tojás torta
» Töltött laska » Omlós diós » Feketeerdei meggyes kuglóf » Diós-habos szelet
» Pudingkosárkák » Mézes püspökkenyér » Ischler aprósütemény » Diós rétes
» Talléros krémes » Túrótorta sütés nélkük » Almás, diós kalács » Kokárda


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.