Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Maradék kalácsból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Mákos beigli
Diós beigli
Kalács
1 liter tej
5 tojás
2cs.vaníliáscukor
3 evőkanál sárgabarack lekvár
fahéj
2 db alma
5 dkg margarin

Elkészítés:
Kivajazunk egy tűzálló tálat.A maradék kalácsokat(száraz is lehet)vékony szeletekre vágjuk és rétegesen beletesszük a tálba.4 dl tejet a vaníliáscukorral felforraljuk,majd ráöntjük a kalácsokra.
A maradék tejbe belekeverjük a tojások sárgáját,majd ezt is ráöntjük a kalácsokra.A tetejére reszeljük az almát,ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.40 percre forró sütőben sütjük.Ha már majdnem kész befedjük a tojásfehérje kemény habjával amibe belekevertük a sárgabarack lekvárt.Kb 10 percig sütjük még.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesség maradék kalácsból » MUFFIN-maradék kalácsból » maradékos almás » Maradék bejgliből
» Maradékból rakott tészta » Feketeerdei adventi kalács » Brünni sütemény » Legtutibb csokimáz!
» Epres-túrós kocka » Lekváros krumplilepény » Raffaello golyó (vegan) » Csokikrém(egyszerű)
» Fahéjas muffin » Sárgarépapuding » Marcipánmassza » Isteni Gundel palacsinta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.