Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés molnárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg sárgabarcklekvár
5 dkg mandulaforgács
5 dkg mazsola
1 tk sütőpor
3 dkg kakaópor
25 dkg finomliszt
1 tk őrölt fahéj
1 tk kardamon
1,5 db citrom
2 tojás
2 ek tej
20 dkg méz
10 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
20 dkg csokoládé

Elkészítés:
Alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem a mézet a cukorral, a margarinnal a tejjel és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, citromlét, kardamont, szerecsendiót és a fahéjat. A lisztett elvegyítem a sütőporral és a kakaóval és apránként a tésztához teszem. Végül összedolgozom a mazsolával, citromhéjjal és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű kivajazott sütőlapra állított kerek tortaformába lapátolom. 180-200 fokosra előmelegített sürőben 15 percig sütöm. Utána azonnal kiborítom a formákból és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett felovasztom a csokoládét és bevonom vele a süteménykete.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Molnárkalács » Csokoládés Trüffel torta » Csokoládés gyümölcstorta » Túrós csokoládés muffin
» Csokoládés narancsos rolád » Csokoládés túrószelet » Csokoládés karamell torta » Csokoládés fogyikeksz
» Csokoládés mézes rúd » Csokoládés őszibarackkocka » Csokoládés pite » HongKongi molnárka
» Csokoládés frappé » Csokoládés szuflé » Csokoládés fatörzs torta » Csokoládés csókok


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.