| Mentás csokoládészelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tésztához 2 db kakaós és egy világos piskótalap A krémhez 25 dkg puha Rama 25 dkg porcukor 1 csomag vanília ízű pudingpor 10 dkg kristálycukor 3 dl tej 4 dkg kakaópor 1 marék friss mentalevél 0,5 dl sósborszesz A díszítéshez 10 dkg étbevonó massza 2 evőkanál étolaj friss mentalevél Elkészítés: Elkészítés 1.Amennyiben mi készítjük el, 6 tojásból kakaós piskótát sütünk 32x35 cm-es tepsiben, melyet két egyenlő részre vágunk hosszanti irányban. Három tojásból viszont fél tepsi méretű 17,5x32 cm-es világos piskótát sütünk. 2.A krémhez a pudingot tejjel és kristálycukorral a zacskón levő utasítás szerint a megfőzzük és lehűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk. 3.A mentaleveleket apróra vágjuk és szintén a krémbe keverjük a sósborszesszel együtt. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük. 4.A bevonó masszát az olajjal felolvasztjuk és megkenjük vele a süti tetejét. Mielőtt megkötne, kicsit megfújjuk a bevonatot, ettől lesz hullámos. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és mentalevéllel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |