Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés diókocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
csipetnyi só
5 dkg margarin
2 dl tejszín
felaprított pisztácia
félzacskó sütőpor
50 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
7 tojás
25 dkg dióbél
55 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
32 dkg liszt

Elkészítés:
A dióbelet durvára összevágjuk, 30 dkg csokoládét darabokra tördelünk. Hozzáadjuk a margarint, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd a lábost levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk.Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton), kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a margarinnal egy edénybe tesszük. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk. 15 percig hűlni hagyjuk, majd a süteményre kenjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés banános tekercs » Csokoládés mézes rúd » Csokoládés őzgerinc » Bécsi csokoládés kávé
» Csokoládés túrószelet » Csokoládés mandulás keksz » Csokoládés tekercs új » Csokoládés-diós kocka
» Csokoládés piskóta » Csokoládés szelet » Csokoládés karamell torta » Csokoládés-túrós őzgerinc
» Puha csokoládés keksz » Diós-csokoládés túrószelet » Csokoládés őszibarackkocka » Csokoládés molnárka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.