Tutireceptek.hu fejléc

Csúsztatott, vagy francia palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 tojás
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
10 dkg liszt
6 dl tej
zsír
kakaó

Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjünk a cukorral, felengedjük a tejjel, és belekeverjük a lisztet is. Ez utóbbi ne egyszerre borítsuk bele, hanem lassanként adagolva. Ha ez megvan, akkor felverjük a tojásfehérjét, és utána az előbb elkészített masszába forgatjuk.
Az előre felforrósított palacsintasütőbe egy kevés zsírt teszünk, majd erre mehet a tészta, kb. kisujnyi vastagságú. Csak az alsó felét kell megsütni annyira, hogy a teteje épphogy ne legyen folyós, aztán mehet is a tányérra, a tetejét megszórjuk kakaóporral, majd készíthetjük a következőt, és így rétegezzük egymásra. Az utolsó palacsintát fordítva tegyük a többi tetejére, tehát a sületlen felével lefelé, és ezt is jól szórjuk meg kakaóporral. Hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Én nyuszis kakaóport használok, mert az már cukrozott, és nagyon jól elolvad a palacsintán.
Nem nehéz elkészíteni, és isteni finom!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: pemete


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres palacsintalángos » Fahéjas almapalacsinta1 » Habos palacsinta » Hortobágyi palacsinta
» Túrós kakaós palacsinta » Túrókrémes palacsinta » Müzlis palacsinta » Csokis rakott palacsinta
» Zöldséges palacsinta » Túrós palacsinta » Krémes palacsinta » Hig palacsinta
» Finn tepsis palacsinta » A legjobb palacsintatészta » Tepsis virslis palacsinta » "Fekete" palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.