Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás,
10 dkg porcukor,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
4 dl méz,
1/2 dkg őrölt fahéj,
3 dkg őrölt szegfűszeg,
5 dkg apróra metélt dióbél.

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral verjük habosra, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze. A keverés könnyebb, ha a méz langyos.

Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza kb. 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty mézeskalácsa » Mézes háztető » Osztrák mézeskalácstorta » Mézes uborka
» Az igazi mézes-mustáros » Mézes-diós sajtsaláta » Epres mézes limonádé » Mézeskalács ízű joghurt
» Mézes-béles (6 személyre) » Mézes(pihentetés nélküli) » Mennyei mézes krémes » Mézes vaníliás likőr
» Mézes szeletem » Mézeskalács (Kata-féle) » Mézes grapefruit saláta » Mézeskalács függelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.