Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus eperlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
900 g földieper (előkészítve mérjük le)
100 ml fekete ribizli lé
1 narancs reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Diabetikus Befőzőcukor

Elkészítés:
A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és 900 g-ot kimérünk.


Az epret a gyümölcslével és a reszelt narancshéjjal egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tanácsok:
Ha a lekvárhoz forrást követően 2 evőkanál apróra vágott friss mentát keverünk különleges zamatot kölcsönözhetünk lekvárunknak.

Ínyencek próbálják ki a levendulavirággal fűszerezett eperlekvárt. Ehhez keverjünk 1 mokkáskanál levendulavirágot a felforrt lekvárhoz.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus joghurttorta » Diabetikus almás pite » Eperlekvár » Diabetikus túrós pite
» Omlós diabetikus almatorta » Palacsinta (diabetikus) » Diabetikus joghurt torta » Diabetikus túrós finomság
» Diabetikus torta » Diabetikus citromtorta » Diabetikus Almás pite 2 » Diabetikus almás szelet
» Diabetikus Kókuszgolyó » Rigó Jancsi (diabetikus) » Diabetikus diós kifli » Diabetikus Ökörszem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.