Tutireceptek.hu fejléc

Omlós diabetikus almatorta recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához

25 dkg kocka margarin
10 dkg glukonon
1 tojás
40 dkg bio liszt
1 mokkáskanál só

A forma kikenéséhez:
margarin

A tészta nyújtásához:
finomliszt
A töltelékhez:


1 kg alma
2 evőkanál glukonon
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

5-6 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
maréknyi dió

Elkészítés:
A puha margarint a glukononnal habosra keverem, majd beledolgozzon a tojást.
Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrom és beteszem a hűtőszekrénybe, amíg a tölteléke elkészítem.
Az almát meghámozzon, félbevágom, magházat ell távolítom, húsait nagy (3 cm-es) kockákra vágom.
Ezután a glukononnal, a citromlével, a fahéjjal összekeverem. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenem. A tésztát belenyomkodom úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen.
Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodom a formába.
Az almát egyenletesen a tésztára halmozzom.
Előmelegített sütőben, (180 °C) kb. 40 percig sütőm.
Amikor kész, vékonyan megkenem diabetikus baracklekvárral és durvára vágott dióval,
Cikkekre vágva tálaljuk.

Tanácsok:
Fajtája válogatja, hogy az alma eláztatja e a tésztát vagy nem. Ha leveses, célszerű zsemlemorzsát is szórni alá.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós sajtos » Aranyszínű almatorta » Omlós diós » Sajtos rúd omlós
» Mazsolás almatorta » Gesztenyés almatorta » Omlós mákos pite » Joghurtos almatorta
» Húsvéti omlós krémes » Diabetikus Ökörszem » Omlós almatorta » Szalakális omlós krémes
» Svéd almatorta » Omlós töpi pogi » Mogyoróvajas omlós keksz » Almatorta (karamelles)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.