Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus almás szelet recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:
1 kis pohár tejföl
50 dkg bio liszt
1 darab tojás
3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak(glukonon)
20 dkg margarin

A töltelékhez:
4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is
1 kg ajdared reszelt alma
1 kiskanál őrölt fahéj
3 evőkanál glukonon

A tepsi kikenéséhez:
1 púpozott evőkanál bio liszt
2 dkg margarin

A tetejére:
1-2 evőkanál glukonon

Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk.

A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.

Tanácsok:
Alma helyett kimagozott meggyel is készíthetjük.

Folpackkal letakarva sokáig friss marad.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós grizes szelet. » Almás tepsis krumpli » Gombóc almásan » Tarkabarka szelet
» Müzliszelet » Petrezselymes sertésszelet » Meggyes-Pudingos Szelet » Almás torta
» Regina-szelet » Almás-citromos pulykamell » Habos-almás "pite" » Almás őzgerinc
» Rózsaszín szelet » Kedvenc szelet Ági módra » Mogyorós szelet » Kavart meggyes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.