Tutireceptek.hu fejléc

Ribizke lekvár hidegen recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kgr ribizke
Másfél kgr cukor
Kevés szalicil

Elkészítés:
A ribizkét megmossuk, leszemezzük géppel összetörjük,levesszürön átpaszirozzuk. beletesszük a cukrot és a szalicilt/ l kávéskanál kb/ géppel vagy kézzel sürüre kikeverjük .Üvegekbe öntjük .Az szépen megdermed,eláll.Nagyon finom friss ize megmarad.Használhatod nyersen palacsintába,fánkhoz császármorzsához,kenyérre kenve,de sütéshez ne használd mert felolvad.

Tanácsok:
Az átpaszirozott ribirkére önthetsz kevés vizet ,literenként 2 dkg citromsavat kevés szalicilt és állni hagyod pár órát majd átcsurgatod ruhán,ahány liter a lé annyi kg cukrot teszel bele.Üvegbe rakod és l napmulva lazárod. nem romlik meg.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-lekváros zserbó » Szilvalekvár sütőben » Lekvárosbukta túrósan » Savanyúság hidegen!
» Málnalekváros szív » Szederlekvár » Meggylekváros muffin » Áfonya lekvár
» 5 perces lekvár » Lekváros gyűrű » Almás-lekváros pite » Sárgabaracklekvár
» Narancslekvár » Szilvalekváros kalács » Chilis fügelekvár » Szilvalekváros kelt gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.