Tutireceptek.hu fejléc

Ribizke lekvár hidegen recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kgr ribizke
Másfél kgr cukor
Kevés szalicil

Elkészítés:
A ribizkét megmossuk, leszemezzük géppel összetörjük,levesszürön átpaszirozzuk. beletesszük a cukrot és a szalicilt/ l kávéskanál kb/ géppel vagy kézzel sürüre kikeverjük .Üvegekbe öntjük .Az szépen megdermed,eláll.Nagyon finom friss ize megmarad.Használhatod nyersen palacsintába,fánkhoz császármorzsához,kenyérre kenve,de sütéshez ne használd mert felolvad.

Tanácsok:
Az átpaszirozott ribirkére önthetsz kevés vizet ,literenként 2 dkg citromsavat kevés szalicilt és állni hagyod pár órát majd átcsurgatod ruhán,ahány liter a lé annyi kg cukrot teszel bele.Üvegbe rakod és l napmulva lazárod. nem romlik meg.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-kakaós kifli » Szilvalekvár cukor nélkül » Almás-lekváros pite » Lekváros keksztekercs
» Málnalekváros sütemény » Körte-szeder lekvár » Kajszibarack lekvár 2 » Almás fánk lekvárral
» 5 perces lekvár » Pudingos-lekváros szelet » Sörkifli lekvárral töltve » Lekváros hópatkó
» Epres habos metélt hidegen » Szilvalekvár » Lekváros gyűrű » Lekváros lapok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.