Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizke lekvár hidegen recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kgr ribizke
Másfél kgr cukor
Kevés szalicil

Elkészítés:
A ribizkét megmossuk, leszemezzük géppel összetörjük,levesszürön átpaszirozzuk. beletesszük a cukrot és a szalicilt/ l kávéskanál kb/ géppel vagy kézzel sürüre kikeverjük .Üvegekbe öntjük .Az szépen megdermed,eláll.Nagyon finom friss ize megmarad.Használhatod nyersen palacsintába,fánkhoz császármorzsához,kenyérre kenve,de sütéshez ne használd mert felolvad.

Tanácsok:
Az átpaszirozott ribirkére önthetsz kevés vizet ,literenként 2 dkg citromsavat kevés szalicilt és állni hagyod pár órát majd átcsurgatod ruhán,ahány liter a lé annyi kg cukrot teszel bele.Üvegbe rakod és l napmulva lazárod. nem romlik meg.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzalekvár szederrel » Lekváros palacsinta » Prósza lekvárral » Avokádós baracklekvár
» 5 perces lekvár » Áfonyalekváros tortacsoda » Lekváros linzer csiga » Baracklekvár
» Tejlekváros muffin (12 db) » Túrós-baracklekváros isler » Sonkás sajttekercs hidegen » Lekváros bukta
» Almás fánk lekvárral » Savanyúság hidegen! » Máktorta lekvárral » Habos lekváros-diós linzer


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.