Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diétás habos almás torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótalaphoz:

4 tojás
4,5 evőkanál zabkorpa vagy zabpehelyliszt
4,5 evőkanál por alakú édesítő /pl.fruktóz,szőlőcukor/
1 vagy 2 evőkanál víz /a tészta állagától függ/

Töltelékhez:

6-8 db nagyobb alma
4 dl növényi tejszín /vagy 2 cs. habporból vert hab/
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej+ 0,5 dl tej a zselatinhoz
ízlés szerint édesítő
2 púpos evőkanál zselatinpor
őrölt fahéj ízlés szerint
5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát:
A tojásokat különválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a por alakú édesítővel habosra keverjük,hozzáadjuk a zabkorpát vagy a lisztet,jól összekeverjük,majd hozzákeverjük a vizet is. Lazán belekeverjük a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformában,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült,kivesszük a formából,lehúzzuk róla a papírt,és visszatesszük a piskótalapot a formába.
Félretesszük hűlni.

Töltelék elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk,és uborkagyalun vékony szeletekre gyaluljuk.
A margarint egy edényben felolvasztjuk,rátesszük az almát,kevés vizet öntünk alá. Rátesszük az ízlés szerinti édesítőt és fahéjat is. Puhára pároljuk,kihűtjük.

A 4 dl tejből és a vanília ízű pudingporból a recept alapján pudingot főzünk,ízlés szerint édesítővel édesítjük,kevergetve kihűtjük.

A 4 dl növényi tejszínt habbá verjük,ha kell,édesítővel még édesítjük.
2 evőkanál zselatinport felfőzünk fél dl tejben,langyosra hűtjük,hozzákeverünk 2-3 evőkanál felvert tejszínhabot,és utána az egészet a többi tejszínhez keverjük.
/Tejszínhabpor alkalmazása esetén 3 dl tejjel többre van szükségünk. Ez esetben nincs szükség édesítésre/
Az elkészült tejszínhabot belekeverjük a vaníliakrémbe.

A tortalapra kenünk egy réteg krémet,arra ráterítjük a párolt alma felét,majd újra krém következik,végül az alma másik fele.
Az egészet bevonjuk a maradék krémmel.
2-3 órára hűtőbe tesszük,hogy a krém megdermedjen.

Tanácsok:
Aki nem diétázik édesítőszer helyett cukorral is elkészítheti.
Nagyon finom és egyszerű torta.

A torta képe az adatlapomon látható


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maja torta » Almás tejes pite » Birsalmás yorkshire puding » Boros narancskrém torta
» Burgonyás torta » Almas batyu turotesztabol » Házi almás pite » Sajttorta (6-8 személyre)
» Habos túrós pite » Duna hullám torta » Finom torta » Express almatorta
» Habos mákos Ilitől. » Joghurt torta 2 » Citromos habtorta » Banános kókusztorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.