Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmasajt recept

Kategória:


Hozzávalók:
birsalma
cukor

Elkészítés:
A megmosott, hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk.
Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot.
1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.
Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük.
Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szellős helyre tesszük.
Néhány nap elteltével a massza megszilárdul, ekkor kiboríthatjuk egy tálcára.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmasajtos - diós pite » Nagymamám birsalmasajtja » Fahéjas szederlekvár » Eperzselé
» Füge-alma kompót » Baracklekvár » Joghurthabos narancszselé » Mézes almalekvár
» Citromos fügelekvár » Bodzalekvár másképpen » Kajszibarack lekvár 2 » Ribizke lekvár hidegen
» Bodzalekvár » Bodzalekvár szederrel » Citrom lekvár » Az én hagyma-csatnim


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.