Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmasajt recept

Kategória:


Hozzávalók:
birsalma
cukor

Elkészítés:
A megmosott, hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk.
Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot.
1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.
Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük.
Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szellős helyre tesszük.
Néhány nap elteltével a massza megszilárdul, ekkor kiboríthatjuk egy tálcára.


A receptet beküldte: gurzau.maria

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymamám birsalmasajtja » Birsalmasajtos - diós pite » Delikát dinnyehéj télire » Citromfű szörp
» Mandarindzsem » Eper rumban » Füge-alma kompót » Narancsos répalekvár
» Meggy nyersen eltéve » Citromos fügelekvár » Zöld paradicsomos lekvár » Szederdzsem
» Narancslekvár cukkíniből » Füge dzsem » Bodzadzsem 2. » Ribizli lekvár


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.