Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diótorta grillázzsal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(24 cm-es tortaformához)

A piskótalaphoz
3 tojás
0,5 dl víz
15 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 kávéskanál sütőpor

A krémhez
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg darált dió

A diógrillázshoz
5 dkg cukor
3 dkg durvára tört dió

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral alaposan felverjük, a habverő maximum fokozatán ez 4-5 perc.

Hozzáadjuk az előzőleg összevegyített lisztet, diót, sütőport és elkeverjük.
Beleöntjük a formába, elsimítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk. Habverővel kicsit átdolgozzuk az egészet, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Végül a darált diót is beleforgatjuk.

A grillázshoz a cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót és azonnal sütőpapírra öntjük. Ha teljesen kihűlt és megszilárdult, zacskóba tesszük és összetörjük.

A tortalapot tortatálra helyezzük, rásimítjuk a krémet és megszórjuk grillázzsal.


A receptet beküldte: Marcsietta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges diótorta » Ünnepi diótorta » Rumos-mazsolás diótorta » Mogyorókrémes diótorta
» Mézes diótorta » Szilveszteri diótorta » Csokoládés diótorta 2 » Epres diótorta
» Különleges diótorta » Csokoládés diótorta » Grillázzsal töltött ostya » Csupadiótorta
» Diótorta » Rumos diótorta » Őzgerinc sütés nélkül » Házi nápolyi


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.