Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres diótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
egy fél citrom reszelt héja
egy vaníliás cukor
60 dkg eper
4 evőkanál vágott dió
1 evőkanál kristálycukor
1 csipetnyi fahéj

Elkészítés:
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Az epret megmossuk, a szárát leszedjük, félbevágjuk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük; egymás után belekeverjük a tojássárgákat, majd ismét habosra keverjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába; végül belekeverjük a citromhéjat, a diót és a lisztet is.
A masszát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk; megszórjuk vágott dióval, kristálycukorral és fahéjjal, majd sűrűn beterítjük a félbevágott eprekkel úgy, hogy a vágott felük legyen fölfelé. A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon kb egy órát sütjük. Amikor a tűpróba szerint megsült, kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan kiemeljük belőle és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-joghurtos torta » Epres túrókrém piskótával » Epres-krémes palacsinta » Epres-kókuszos macskaszem
» Epres rumos Trifle » Hideg epres rétestorta » Epres piskóta » Mandulás-epres palacsinta
» Epres-túrós torta » Epres túrókrémes torta » Diótorta » Epres túrókocka
» Habos epres lepény » Epres joghurt torta » Epres gyümölcstorta » Orsi Epres Túrótortája


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.