| Dunai hullámok receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 37,5 dkg vaj, 25-25 dkg cukor és liszt, 6 tojás, 2 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál kakaó, 2 evőkanál mandula. 1 üveg megybefőtt Krémhez: 1 tasak vanília pudingpor, 15 dkg vaj, 4-5 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliáscukor A csokimázhoz: 20 dkg tortabevonó csokoládé, 5 dkg vaj pici étolaj Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként bele keverjük a tojásokat.Hozzáadjuk a sütőporos lisztet,jól kikeverjük, és két részre osztjuk. Az egyik részbe tesszük a mandulát, a másikba a kakaót. Kizsírozott,lisztezett tepsibe először a sárga masszát tesszük, majd rásímítjuk a kakaósat,végül megszórjuk a lecsepktetett meggyel. Kislángon 30 percig sütjük,majd a tepsibe hadjuk kihülni. A krémhez a pudingot az utasítás szerint megfőzzük. A vajat a cukorral a vaníliacukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk,és amikor kihült, a tésztára kenjük. A tortabevonót a vajjal gőz felett felolvasztjuk, és a krémre símítjuk. Villával hullámokat rajzolunk rá. A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |