Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édenkert bodzaszörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát

Elkészítés:
Tegyünk fel forrni 5 liter vizet, amelyben keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 liter vizet. Ne ijedjünk meg, amikor a hideg víz hatására a karamellizált cukor megkeményedik, hiszen tovább melegítve hamarosan feloldódik a vízben. A cukros leveket öntsük össze, és együtt forraljuk fel. Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ízlés szerint 1:6 - 1:7 arányban vízzel vagy szódával hígítva egész évben fogyasztható.

Tanácsok:
A bodzavirágok gyűjtésekor a teljesen kinyílt virágtányérokat keressük. A virágzati szárat alaposan vegyük szemügyre: ha tetvektől feketéllő darabokat találunk, inkább keressünk egy egészséges bokrot. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: m.gery


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzaszörp (főzött) » Mézes bodzaszörp » Bodzaszörp » Bodzaszörp 2.
» Narancsos bodzaszörp » Bodzaszörp (télire) » Bodzaszörp sűritmény » Szilveszteri puncs
» Kömény likőr » Guruló barack » Greanada » Fehérboros limonádé
» Fűszeres melegítő » Atlantic Special » Almás karottalé (4-6 adag) » Portói eper (4 adag)


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.