Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzaszörp (főzött) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
35-45 bodzavirág,
3 db citrom,
3 kg kristálycukor,
30 szem citrompótló

Elkészítés:
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, (nekem kimondottan "szörpös vödröm" van) és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Adjuk hozzá a karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be. Hagyjuk a konyhában és áztassuk legalább egy napig.
Másnap sűrű szövésű anyagon szűrjük át, majd öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd dunsztoljuk (száraz dunsztban)egy napig.

Tanácsok:
Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez, de cukorbetegek készíthetik édesítőszerrel is.
Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is.


Nálunk "nagyüzemben megy a készítése", külön erre a célra "szörpös vödröt" is beszereztem. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pogácsa (főzött) » Főzőtt pogácsa » Főzött krém mikróban » Bodzaszörp (télire)
» Mézes bodzaszörp » Bodzaszörp sűritmény » Sajtos főzött karika » Narancsos bodzaszörp
» Bodzaszörp 2. » Bodzaszörp » Főzött csokikrém » Főzött csokikrém tortába
» Főzött sajtos pogácsa » Édenkert bodzaszörp » Fruitcup » Brazilian Breakdance


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.