Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzaszörp sűritmény recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
20-30 db bodzavirág
1 kg cukor és 1 liter viz sziruppá főzve
3-5 db citrom vékonyra szelve
2 ek citromsav
1 kk szalicil
A virágok vastag szárait ne tegyük bele a szörpbe, mert rossz az ízük. A virágokat nem szabad megmosni!

Elkészítés:
A sziruphoz adjuk a többi hozzávalót, gyakori kevergetés mellett 4-5 napig állni hagyjuk. Le kell fedni. Ezután sűrű szitán /vagy uj pelenkán/ átszűrjük, palackozzuk. Fogyasztható néhány hét után. A leszűrt maradékból a citromkarikákat érdemes kimenteni, mert nagyon finomak.

Tanácsok:
Különösen jók a citromkarikák, ha a szirup készitésekor néhány percig főzzük őket együtt a cukorral.


A receptet beküldte: julcsi6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édenkert bodzaszörp » Bodzaszörp » Narancsos bodzaszörp » Bodzaszörp 2.
» Mézes bodzaszörp » Bodzaszörp (télire) » Bodzaszörp (főzött) » Derby koktél
» Canadian and campari » Abbey Cocktail » Cocomint » Epres ribizlis ital
» Melon Delight » Fahéjas forró csoki » Lucky Licsi » Bellini


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.