Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű házi kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
12,5 dkg finomliszt,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál őrölt kömény,
3 evőkanál napraforgómag,
2 evőkanál olívaolaj,
1,5 dl joghurt,
2 dl tej.

Elkészítés:
Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat).
Aztán egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá sorban a só, a szódabikarbóna, végül a kömény is. A napraforgómagot egy mozsárban durvára törjük, majd ezt is a lisztkeverékhez öntjük. Ha mindez a tálban van, az egészet alaposan összekeverjük egy fakanállal.
Ezután egy másik keverőtálban összevegyítjük a joghurtot, a tejet és az olívaolajat.
Most pedig összedolgozzuk a kétféle keveréket. Az olajas, tejes joghurtot hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és először fakanállal, majd a kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Ha ezzel is elkészültünk, egy kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk a tésztát, és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük a házi kenyerünket.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajaskenyér » Mákos sárgarépakenyér » Egyszerű joghurtos fánk » Almás püspökkenyér
» Belga almás kenyér » Egyszerü marhasült » Tuti jó kenyér » Legegyszerűbb olasz PIZZA
» Kenyér sütőben » Egyszerű krémes » Fánk (kenyérsütőben) » Egyszerű gyümölcs rizs
» Teflonkenyér » Egyszerű krémes süti » Egyszerű túrófánk » Sangria egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.