Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű házi kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
12,5 dkg finomliszt,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál őrölt kömény,
3 evőkanál napraforgómag,
2 evőkanál olívaolaj,
1,5 dl joghurt,
2 dl tej.

Elkészítés:
Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat).
Aztán egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá sorban a só, a szódabikarbóna, végül a kömény is. A napraforgómagot egy mozsárban durvára törjük, majd ezt is a lisztkeverékhez öntjük. Ha mindez a tálban van, az egészet alaposan összekeverjük egy fakanállal.
Ezután egy másik keverőtálban összevegyítjük a joghurtot, a tejet és az olívaolajat.
Most pedig összedolgozzuk a kétféle keveréket. Az olajas, tejes joghurtot hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és először fakanállal, majd a kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Ha ezzel is elkészültünk, egy kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk a tésztát, és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük a házi kenyerünket.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű süti gyümölccsel » Somlói-egyszerű, olcsó.... » Walesi kenyér » Csokimáz egyszerűen
» Mézes püspökkenyér » Gyömbérkenyér » 3 perces egyszerű sütemény » Egyszerű császármorzsa
» Rozsláng kenyér » Sajtgolyó egyszerűen » Egyszerű kifli » Graham kenyér
» Máglyarakás egyszerűen » Egyszerű színes süti » Életkerék kenyér » Szultánkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.