Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csöröge fánk egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db egész tojás
késhegynyi só
fél mokkáskanál sütőpor
liszt - amennyit felvesz
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a sót. sütőport, majd annyi lisztet, hogy cérnametélt keménységű tésztát kapjunk. A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk. Lehet kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágni, és csak csomót kötni rá lazán, ez kisütve masni szerű lesz, vagy 6-8x6-8 cm-es négyzetekre, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélső csíkot a réseken áthúzunk. forró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk. Az olajba csak 3 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nő, és olyan gyorsan sül, hogy mire a 3. darabot az olajba tesszük, az elsőt már meg is kell fordítani.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csörögefánk Emyke módra » Pavlova torta egyszerűen » Csöröge fánk(Kata-féle) » Kelt csöröge
» Túrós lepény egyszerűen » Csörögefánk. » Zebratorta egyszerűen » Humusz egyszerűen
» Sütőtöktorta egyszerűen » Banános muffin egyszerűen » Körömpörkölt egyszerűen » Gyümölcstorta egyszerüen
» Csokimáz egyszerűen » Csoki torta egyszerűen » Gofri recept egyszerűen » Jégkrém torta egyszerűen!


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.