Tutireceptek.hu fejléc

Csöröge fánk egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db egész tojás
késhegynyi só
fél mokkáskanál sütőpor
liszt - amennyit felvesz
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a sót. sütőport, majd annyi lisztet, hogy cérnametélt keménységű tésztát kapjunk. A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk. Lehet kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágni, és csak csomót kötni rá lazán, ez kisütve masni szerű lesz, vagy 6-8x6-8 cm-es négyzetekre, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélső csíkot a réseken áthúzunk. forró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk. Az olajba csak 3 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nő, és olyan gyorsan sül, hogy mire a 3. darabot az olajba tesszük, az elsőt már meg is kell fordítani.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csöröge » Halászlé egyszerüen » Falusi csöröge » Tiramisu egyszerűen
» Édes muffin egyszerűen » Gombás csirke egyszerűen » Pudingos muffin egyszerűen » Reszelt túrós egyszerűen
» Sajt gyorsan-egyszerűen! » Csörögefánk Emyke módra » Csorbaleves egyszerüen » Csoki torta egyszerűen
» Császármorzsa egyszerűen » Somlói galuska(egyszerűen) » Sajtsaláta egyszerűen » Paella - egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.