Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom epres piskótarolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

a tésztához

3 tojás,

3 púpozott evőkanál liszt,

3 evőkanál porcukor,

csipetnyi só;



a töltelékhez

25 dkg eper,

2 dl kefir,

10 dkg krémsajt,

fél dl tej,
1 púpozott teáskanál zselatin,

kevés porcukor,

a sütőlemez kikenéséhez 1 evőkanál margarin és 1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a porcukor felével. A tojásfehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk. A habhoz felváltva adjuk a cukros tojást és a lisztet, majd óvatosan addig keverjük, amíg az egész massza egyneművé válik. Kisebb, lapos peremű sütőlemezt a margarinnal kikenünk és a liszttel behintjük, majd egyenletesen rásimítjuk a masszát. Előmelegített forró sütőbe toljuk.

A tüzet azonnal mérsékelve, 10-12 perc alatt világos sárgára sütjük. A megsült tésztát egy bevizezett, de jól kicsavart, nedves konyharuhára borítjuk. A konyharuha segítségével azonnal összetekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a zselatint a tejjel folytonos keverés közben langyosra melegítjük. Hozzácsorgatjuk a kefirt, beletesszük a krémsajtot, és annyi cukorral ízesítjük, hogy kellemesen pikáns legyen.
Simára keverjük. A megmosott, kicsumázott és villával összetört epret is hozzáadjuk, és az alufóliára helyezett, kitekert piskótalapra a krémet felkenjük. Lazán felcsavarjuk, és a fóliába becsomagoljuk, két végét behajtjuk, a tetejét lenyomkodjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük.

A megmaradt krémet a tetejére kenjük, és néhány szép, félbe vágott eperrel díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom piskóta krémes » Finom flodni » Finom almatorta » Finom sütike
» Finom sertés sült » Legfinomabb friss saláta » Finom frankfurti leves » Túri finom szelet
» Epres sütemény » Finom müzlikenyér » Epres piskóta » Kefíres "finom sali"
» Csiribi-csiribá epres tej » Finom Aranygaluska » Finom sajtos kelbimbó » Epres jegestea


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.