Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piskótarolád mascarponéval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

13 dkg csokoládé
2 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
o,5 dl feketekávé
4 tojás

Krémhez:

25 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál amaretto likőr (vagy más illatos likőr)

Elkészítés:
A csokoládét a kávéval a mikróban megolvasztom. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem. Hozzáadom az olvasztott csokit, azzal is továbbkeverem, majd a liszttel is. Végül a felvert tojáshabot óvatosan hozzáadom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékony lapot sütők belőle. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni.

Közben a mascarponét a porcukorral és a likőrrel alaposan elkeverem, és a kihűlt tésztára kenem. Feltekerem és a hűtőben jól lehűtöm. A krémmel és szeletelt mandulával díszítem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom epres piskótarolád » Epres piskótarolád » Túrótorta - mascarponéval » Barna piskótarolád
» Gesztenyés piskótarolád » Eperkrémes piskótarolád » Kürtőskalács sütőben » Rákóczi túrós(Kata-féle)
» Mézes háztető » Belga csokis keksz » Lekváros copf » Diós kuglóf
» Sárgarépás süti » Joghurtos-almás finomság » Andland almás pite » Meggyes-mákos sajttorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.