Tutireceptek.hu fejléc

Piskótarolád mascarponéval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

13 dkg csokoládé
2 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
o,5 dl feketekávé
4 tojás

Krémhez:

25 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál amaretto likőr (vagy más illatos likőr)

Elkészítés:
A csokoládét a kávéval a mikróban megolvasztom. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem. Hozzáadom az olvasztott csokit, azzal is továbbkeverem, majd a liszttel is. Végül a felvert tojáshabot óvatosan hozzáadom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékony lapot sütők belőle. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni.

Közben a mascarponét a porcukorral és a likőrrel alaposan elkeverem, és a kihűlt tésztára kenem. Feltekerem és a hűtőben jól lehűtöm. A krémmel és szeletelt mandulával díszítem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta - mascarponéval » Epres piskótarolád » Eperkrémes piskótarolád » Barna piskótarolád
» Finom epres piskótarolád » Gesztenyés piskótarolád » Mézes-magvas müzli » Gesztenyegolyó 1
» Zabpehelykeksz » Almás fánk lekvárral » Csokiálom » Áfonyás kókusz kuglóf
» Gesztenyés rolád » Illatos szilvás pite » Ananászos túrótorta III. » Holland fincsi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.