Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres-barackos-túrós-habos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
1 tojás
2 dl tejföl
15 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 marék áztatott mazsola
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
Valamint:
eperszemek
őszibarackkonzerv
A habhoz:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor



A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm.

Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm.

A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig.

Kihűlés után vizes késsel szeletelem.

Elkészítés:
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm.

Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm.

A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig.

Kihűlés után vizes késsel szeletelem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zebratortám tippekkel » Tejszelet » Legegyszerűbb bögrés » Gyors Kavart Süti
» Kókuszos lekváros réteges » Habos csiga » Zoli kedvence » Keleti csemege
» Áfonyás charlotte » Boszorkány pogácsa » Gyümölcsös finomság » Kókusz szelet 3
» Mogyoró koszorú » Fahéjas-almás leveles tészta » Túrós piramis » Áfonyás-túrós béles


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.