Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Drazsés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300 g finomliszt
125 g apró darabokra tört tejcsoki
50 g finomra darált kesudió
1 tk szódabikarbóna
125 g vaj
100 g kristálycukor
2 vaniliás cukor
1 tojás
csipet só
50 g franciadrazsé vagy m&m’s cukorka

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm-es piteformát.
Szitáljuk össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy közepes méretű tálba.
Keverjük a margarint és a kétféle cukrot habos krémmé, elektromos habverővel, magas fordulatszámon. Adjuk hozzá a tojást , majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, a finomra darált kesudióval és a csokidarabkákkal. Nyomkodjuk a masszát az előkészített formába, végül díszítsük színes franciadrazsé szemekkel.
Süssük 10-12 percig, míg a sütemény teteje gyengén megpirul.

Tanácsok:
Az eredeti recept paradiót ír, de finomabb kesudióval.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fanta szelet » Tangó szelet » Egyszerű puncsos szelet » Áfonyás szelet
» Mariann szelet » Csíkos szelet sütés nélkül » Barackos, túrós szelet » Andi sportszelete
» Mandula-szelet » Szimba sportszelete » Csokis muzliszelet » Floridai halszeletek
» Mokkaszelet » Néger szelet » Bástyaszeletek » Kókuszos, krémes szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.