Tutireceptek.hu fejléc

Epres palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


*
Palacsinta tészta
*
1 rúd vanília
*
2 ek mandulalikőr (Amaretto)
*
½ kg friss földieper
*
2 ek porcukor
*
4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:
A palacsinta tésztához keverjük a mandula likőrt, és a vanília rúd kikapart magjait. A tésztából vékony palacsintákat sütünk. Az epret turmix gép, vagy botmixer segítségével pürésítjük, s hozzáadjuk a porcukrot. (Ízlés szerint helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű édesítőszerrel, vagy mézzel is.) Az elészült palacsintát vékonyan megkenjük a pürével, majd negyedbe (háromszög alakúra) hajtjuk. A tetejét is pürével leöntjük, s szeletelt eperrel, esetleg csokoládé forgáccsal díszítjük. Mellé helyezzük a vanília fagylaltot.

Tanácsok:
Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában.


Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk.


A receptet beküldte: .Alexa.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás palacsinta » Zöldpalacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta » Epres-túrós fincsi torta
» Zamatos cukkinipalacsinta » Epres martini » Csokis palacsinta. » Hargitai rakott palacsinta
» Lángoló túrós palacsinta » Zabos epres palacsinta » Epres-ananászos charlotte » Részeges palacsinta
» Epres-habos piskótatorta » Almás palacsinta 2 » Óriás almás palacsinta » Meggyes palacsinta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.