Tutireceptek.hu fejléc

Húsos palacsintatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók négy személyre:
20 dkg szárnyashús,
két evőkanál olaj,
egy vékony póréhagyma,
egy piros kaliforniai paprika,
két paradicsom,
négy evőkanál ketchup,
só, őrölt fehérbors,
10 dkg reszelt sajt
A palacsintához:
15 dkg kukoricaliszt,
10 dkg liszt,
két tojás,
egy csipet curry,
só,
egy teáskanál finomra vágott petrezselyem,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A húst kevés sós vízben főzd puhára, majd amikor kissé kihűlt, vágd nagyon apróra. Tisztítsd meg a zöldségeket. Forró olajon futtasd meg a finomra vágott pórét, majd tedd rá az apróra vágott paprikákat, a paradicsomot, sózd, borsozd. Keverd bele a ketchupot, az összevágott húst és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Egyet forralj rajta, majd hagyd hűlni.
2. A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a kukoricalisztet, a tojást, a curryt, a petrezselymet és sózd meg. Öntsd fel 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta.
3. Kiolajozott, forró serpenyőben süsd meg a palacsintákat. Kend meg a töltelékkel, szorosan tekerd fel, és szeleteld fel. Tűzd meg fogvájóval, és fektesd hőálló tálra, szórd meg a reszelt sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süsd 5-10 percig.
Elkészítési idő: 75 perc
Egy adag: 620 kcal

Elkészítési idő: 75 perc
Kalóriatartalom: 620 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott tészta » Galyasági apróhusos leves. » Húsos krumplikazal » Töltött húsos kifli
» Magyaros húsos tekercs » Tepsis húsos galuska » Bugaci húsos palacsinta » Hideg húsos töltött alma
» Csirkehúsos rizottó » Kacsahúsos rizottó » Hortobágyi húsos gombóc » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Marhahúsos kuszkusz » Húsos fánk » Palacsintatekercs » Husos tocsni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.