Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres-tejszínes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 közepes méretű tojás, 5 e.k liszt, és 5 e.k kristálycukor a piskótához.
dobozos tejszín
habfixáló
egy tál megtisztított eper
2 evőkanál kristálycukor
eperlekvár
tetszés szerint csokiszirup

Elkészítés:
A tojásokból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, amelyet előzőleg helyezhetünk tortaformába, vagy hagyományos tepsibe is. Miközben sül, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a kristálycukrral. Amikor a piskóta elkészül, a tetejére vékonyan eperlekvárt kenünk, majd a tejszínhabot kanállal elegyengetjük rajta. Ezután jöhet az eper! Talpával lefelé a habra állítjuk az összeset, tetszés szerint, és megöntözhetjük egy kis csokisziruppal. Hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Készíthetünk belőle emeletes tortát is, ha több lap piskótát sütünk. Ilyen esetben úgy tegyük egymásra a lapokat, hogy mindegyiken legyen eperlekvár, tejszínhab, és kis darabokra vágott eper. A csokiszirup csak a legfelső rétegre kerüljön. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Sötét_hercegnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-Tejszínes Túrótorta » Citromkrémes torta » Kürtöskalács házilag » Csoda kifli
» Kókuszos csodakocka » Krémszaloncukor » Csokis mignon (dupla adag) » Paleolit fatörzstorta
» Kossuth kocka » Dió-torta » Diós habos sütemény » Almás rakott zsemle
» Málnás cheesecake-brownie » Olcsó káposztás rétes » Csokis-túrós rakott rétes » Habkönnyű nyári édesség


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.