Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vienetta torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 tojás (külön a fehérje,sárgája)
2 ek. ecet
1 kg cukor
8 dcl.tej
2 vanéliás puding
50 dlkg margarin
20 dkg főzőcsoki
1 lit.tejszín
Kb 10-15 dkg pörkölt darabos mogyoró (dióval is helyetesíthetjük).

Elkészítés:
6 tajásfehérje,2 ek ecet és 30 dkg cukor kétszer sütjük ugyanezt a lapot.200 C előmelegített sütőbe rakjuk és lecsapva 30C –on egy és fél órát szárítjuk.(Zsírozott,zsemlemorzsás tepsziben).

Krém: a 12 tojássárgáját a 40dkg cukorral,a két pudinggal a 8dcl tejben megfőzzük és ha kihül a margarinnal jól kikeverjük.
Amikor a lapok kihűlnek mindkét lapra 10-10dkg csokit felolvasztva lecsorgatjuk és a mogyoróval megszójuk.A tejszínhabot felverjük.

Tanácsok:
Összerakás: lap,krém, fele tejszínhab,ismét lap,krém, tejszíhab.
A lapok szárítása a hosszadalmas idő, de előző nap elkészítem és akkor 1,5 óra alatt megvan.

Elkészítési idő: 270 perc

A receptet beküldte: ragi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajos metélőhagyma-torta » Almás-mákos torta » Diótorta grillázzsal » Szendvics-torta
» Piskótatorta » Túróstorta » Sajtos kekszes torta » Hideg túrótorta
» Munchmallow torta » Joghurt torta 2 » Svéd almatorta » U1 Zebratorta
» Gyümölcstorta glukononnal » Vőlegénytorta » Sárgarépa torta » Mentolos csokoládétorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.